Sök på Spanska med svenska ord

9maj - 1 - I Språk
Google Translate exempel
Nyligen fick Googles översättningstjänst Google translate en ansiktslyftning samtidigt som man kompletterade några nya språk in i översättningsmaskinen. Bland dessa fanns svenska vilket innebär att man numera kan få svenska översatt till ca 25 språk (bla spanska) bara genom ett knapptryck. Självklart är det inte felfria översättningar men tanken är god och genom att användare föreslår förbättrade översättningar hela tiden så kommer också kvalitén att öka ganska snabbt!
En annan ny funktion som också tillkommit är att man kan göra vanliga googlesökningar med svenska ord men även välja ytterligare ett språk som sökningen ska göras på. Det innebär att man skriver till exempel ”Stränder på Mallorca” och google översätter detta till spanska ”Playas en Mallorca” och gör en sökning på båda sökfraserna. Detta är perfekt om man inte är helt säker på spanska ordet men ändå vill kunna hitta bra information på nätet!

Klicka här för att se exempel och testa själv!

Facebook Comments

One thought on “Sök på Spanska med svenska ord”

  1. Äntligen, som jag letat efter översättningsmöjligheter till och från svenska! Har ju använt Google för översättningarna till engelska men ibland är ju svenska att föredra! Tack för Tips!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.