Att vandra på Mallorca

7jan - 3 - I Aktivitet

Det är välkänt att det är mycket populärt att vandra på Mallorca och att det finns gott om utmärkta vandringsleder här på ön. Stigarna som vandras på är ofta pilgrimsleder upp mot klostren, gamla handelsvägar, eller små gångvägar kring odlingsområden. Det absolut främsta vandringsområdet sträcker sig utmed öns nordvästra kust vid bergskedjan Sierra Tramontana där området mellan Valldemossa och klostret i Lluc i bergskedjans norra del är utgångspunkten för ett mängder av olika vandringar. Vi har ännu inte gett oss ut och testat, så har ni tips så mottages tacksamt!

Högsäsongen för Vandringar på Mallorca är, enligt en artikel på Expressen.se, 15 mars till 1 juni samt 15 september till 1 november dvs vår och höst men det är fullt möjligt att vandra under mellan December och Mars också, soldagar finns det gott om även på vintern på Mallorca, sommarsäsongen kan dock bli för varm, de uppemot 50 grader som det kan bli i bergen är inte rekommenderat att vandra i.

Vi fann en Svenska på Mallorca som tydligen anordnar vandringar i grupp, så är man inte sugen på att ge sig ut själv kan det kanske vara värt att ta hjälp av henne. Åsa Johannesson Alomar kom till Mallorca för 30 år sedan och blev kvar och har förmodligen mycket bra kunskaper om ön och framför allt Vandringar och på hennes hemsida finns mer information om vad hon erbjuder. www.personlig-guide-mallorca.com

Här är ett par böcker om vandring på Mallorca som kanske kan ge er mer information.

Facebook Comments

3 thoughts on “Att vandra på Mallorca”

  1. Har tidigare vandrat i svenska fjällen och tycker det är underbart och har fått rekommenderat att ta mig till Mallorca för den fina naturen. Tack för en bra sida!

  2. Underbart att vandra på Mallorca, tack för bra artikel och en bra sida om Mallorca, fortsätt i samma stil!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.