Cimber Sterling i Konkurs idag

Det danska flygbolaget Cimber Sterling har idag begärts i konkurs. Alla flyg med bolaget från och med imorse klockan 06:30 är inställda. Cimber Air, som var bolagets ursprungliga namn, bytte namn i samma veva som man köpte upp de resterande delarna av det tidigare konkursdrabbade flygbolaget Sterling Airlines.

Företagets vd Jan Palmér skrev i ett pressmeddelande att det var en sorgens dag för honom, för Cimber Sterling men självklart också för drabbade resenärer och anställda.

Anledningen till konkursen är att ägaren beslutat att inte längre finansiera Cimber Sterling och styrelsen har därför tvingats begära bolaget i konkurs. Begäran om konkurs inlämnades till tingsrätten i danska Sønderborg tidigt på torsdagsmorgonen.

Fler artiklar om Cimber Sterlings konkurs: Aftonbladet, Smålandsposten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.