Medeltidsmarknad i Capdepera

11maj - 1 - I Sport

Varje år, till minne av stadens grundande på 1300-talet, förflyttar sig Capdepera bakåt i tiden till hur stadens befolkning levde då. I slottet i staden Capdepera hålls det en medeltidsmarknad den tredje helgen i Maj (i år 19-20 maj), vanligtvis ett mycket populärt event. Stan är dekorerad i stil med medeltiden och atmosfären är fylld av ljus, ljud och dofter.
En mängd hantverkare både från Mallorca och fastlandet kan hittas på marknaden – magiker, skulptörer, medicinalväxtodlare, smeder, glasblåsare, målare, jonglerare, skomakare och mer. Produkter från dessa hantverkare, även sådant de gör direkt på plats, kan också köpas på marknaden

Dessutom kommer det hållas Cirkus, teater, utställning med medeltida vapen och konserter.

Klicka här för mer information om Capdepera slott

Facebook Comments

One thought on “Medeltidsmarknad i Capdepera”

  1. Besökte Capdepera för två år sedan.
    Otroligt fint, väl värt ett besök.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.