Vad kan vi förvänta oss av fastighetsmarknaden på Mallorca?

apr 8, 2023 | Nyheter

Mallorca är en populär destination för många som letar efter en plats att bo på. Ön har lockat till sig ett stort antal investerare och köpare av fastigheter under de senaste åren. Men hur ser fastighetsmarknaden på Mallorca ut inför framtiden?

Enligt en nyligen publicerad marknadsanalys för fastigheter på Mallorca, förväntas priserna på fastigheter på ön fortsätta att stiga under 2023. Efterfrågan på fastigheter förväntas att fortsätta att öka på grund av det höga antalet turister och utländska köpare som söker en plats att bo på.

Marknadsanalysen pekar också på att det finns en stark efterfrågan på lyxfastigheter och moderna lägenheter med hög standard. Områden som Puerto de Andratx, Santa Ponsa och Palma stad anses vara de mest populära områdena på Mallorca för den här typen av fastigheter.

En annan trend som marknadsanalysen lyfter fram är att allt fler köpare av fastigheter på Mallorca söker efter miljövänliga alternativ. Detta innebär att fastigheter med hållbarhetscertifiering och med gröna områden och solpaneler har blivit alltmer eftertraktade på marknaden.

Sammanfattningsvis kan vi förvänta oss att fastighetsmarknaden på Mallorca fortsätter att växa under 2023, med en ökad efterfrågan på lyxfastigheter och miljövänliga alternativ. För den som letar efter en plats att bo på eller investera i, kan det vara en bra idé att hålla koll på utvecklingen på fastighetsmarknaden på Mallorca.

Källa: https://www.mallorcazeitung.es/immobilien/2023/04/07/marktanalyse-immobilien-mallorca-2023-85375182.html