Fascinerande platser att upptäcka på Mallorca

feb 26, 2023 | Aktiviteter, Mallorcafakta

Mallorca är känt för sina vackra stränder, hisnande landskap och livliga städer, men det finns också många mindre kända pärlor på ön som är väl värda ett besök. Här är några av de mest fascinerande platserna att upptäcka på Mallorca:

  1. Serra de Tramuntana – Mallorcas vackra bergskedja sträcker sig över hela västkusten av ön och är en utmärkt plats för vandring och utforskning.
  2. Coves del Drach – Dessa underjordiska grottor är en av Mallorcas mest spektakulära sevärdheter och erbjuder fantastiska naturskatter som stalaktiter och stalagmiter.
  3. Santuari de Lluc – En av Mallorcas mest heliga platser, denna klosteroas ligger mitt i Tramuntana-bergen och erbjuder en andlig reträtt från stadens liv.
  4. Sóller – En charmig stad på Mallorcas norra kust, Sóller är känd för sina pittoreska gator, stora torg och eleganta byggnader.
  5. Sa Calobra – Denna avlägsna strand ligger längst ner i en av Mallorcas mest imponerande bergspass, och är en av öns mest spektakulära stränder.

Oavsett om du är en förstagångsbesökare eller en erfaren Mallorca-resenär, är det alltid något nytt att upptäcka på denna vackra ö. Ta dig tid att utforska de mindre kända pärlorna på Mallorca och du kommer att bli belönad med en djupare förståelse och uppskattning av denna underbara destination.