Mallorca väntar på våren – en guide till vårliv på ön

mar 9, 2023 | Aktiviteter, Nyheter, Väder

Vintern på Mallorca kan vara mild, men det är ändå alltid en lättnad när våren kommer. Efter en lång och regnig vinter är det nu äntligen dags att välkomna de första vårtecknen på ön. Här är en guide till hur du kan ta tillvara på våren på Mallorca.

Utforska öns blomstrande natur

Med våren kommer blomningen på Mallorca. Överallt på ön färgas landskapet grönt och vildblommor blommar. Ett av de bästa sätten att uppleva vårblomningen på Mallorca är genom att vandra. Det finns många fina vandringsleder på ön som tar dig genom de mest blomstrande områdena. Populära rutter inkluderar vandringar genom Sierra de Tramuntana och Parc Natural de Mondragó.

Upptäck de lokala marknaderna

Mallorcas marknader är en av öns främsta attraktioner och på våren är de extra livliga. Här kan du hitta allt från färsk frukt och grönsaker till handgjorda hantverk. På marknaderna finns också många tillfällen att smaka på lokala delikatesser som sobrassada, en traditionell korvrätt från ön.

Fira vårens ankomst

På Mallorca är våren synonymt med fest och det finns många festivaler och evenemang att delta i under säsongen. En av de största vårfestivalerna är Sant Joan, som firas på ön varje år den 23-24 juni. Under festivalen tänder man bål och håller fester runt om på ön.

Efter en lång vinter är det alltid skönt att välkomna våren på Mallorca. Oavsett om du vill upptäcka öns blommande natur, besöka lokala marknader eller delta i vårfestivaler, finns det något för alla att uppleva på denna underbara ö.