Segling runt Mallorca – En unik upplevelse att upptäcka

apr 27, 2023 | Aktiviteter

Mallorca har länge varit en favoritdestination för segling och yachting entusiaster från hela världen. Ön har allt, från klart blått vatten till enastående natursköna vyer, och det är ingen överraskning att det finns ett stort antal seglingskolor runt om på ön som riktar sig till segling och yachting utbildning för alla nivåer.

Den magnifika kustlinjen som sträcker sig över 555 km runt ön, erbjuder en mångfald av landskap att utforska. Segling runt Mallorca är en upplevelse som garanterat kommer att ge dig en känsla av frihet och en möjlighet att upptäcka alla de fantastiska stränder, vikar och små städer som ön har att erbjuda.

Norra kusten, inklusive Cala Boquer och Formentor Beach, är känd för sin dramatiska bergskedja som möter det turkosblå havet, medan östkusten har några av de mest populära platserna, såsom Cala Santanyi, Colonia de Sant Jordi och Cabrera National Park. I söder kan du besöka Palma de Mallorca, Illetas, Puerto Portals, Portals Vells, Port d’Andratx och Sant Elm, och på västkusten hittar du Port de Soller och Cala Deia.

Oavsett om du vill hyra en båt för en dag, en vecka eller till och med månader, så finns det gott om alternativ att välja bland. Det finns ett stort antal charterföretag som erbjuder segelbåtar, motorbåtar, katamaraner och speedboats i olika storlekar och prisklasser.

Om du letar efter en oförglömlig upplevelse i ditt liv, så är en segling runt Mallorca ett utmärkt sätt att utforska ön och dess fantastiska kustlinje. Med massor av seglingskolor och charterföretag att välja mellan, kan du vara säker på att hitta en båt som passar dina behov.