S’Arenal

S’Arenal är den sista delen av Playa de Palma och hör till kommunen Llucmajor. Man ser en skillnad på miljön mot resten av Palmabukten då byggnaderna är högre och det är mer turisttätt. Stranden är 210 meter lång och har fin sand och mjuk sluttning, det är badvänligt för barnfamiljer. De närmaste hamnanläggningar finns på Club Nautic s’Arenal.
S’Arenal har drabbats av förstörelsen av sanddynerna som behåller sanden på sin plats så stranden har fått fyllas på med mer än 400.000 ton sand.
Utmed kusten hittar vi den största koncentrationen av hotell på Mallorca och en av de viktigaste i Medelhavsområdet. Mellan 1960 och 1968 byggdes den större delen av de hotell som finns idag, och i slutet av 90-talet byggdes en ny strandpromenad med palmer och biltrafik blev begränsat. S’Arenal är det bästa exemplet för massturism på Mallorca med tusentals turister och invånare som vistas här. Tillgängligheten med bil är lätt, men det finns ingen parkering intill kusten. Man rekommenderas att ta kollektivtrafiken, den närmaste busshållplatsen ligger 50 meter bort och det går flertalet bussar från Palma city.