Strejk, ingen mat och Regn

jun 12, 2008 | Nyheter, Väder

Rapporten över de senaste dagarna är kanske inte så munter för Mallorca. I Spanien strejkas det nämligen för fullt på grund av höga priser på bränslet. Det innebär för den enskilde bland annat att fiskarna inte fiskar, Mattransportörer som inte kör maten till butikerna och bensinen tar slut i på bensinstationerna.

Igår märkte jag det främst för att jag skulle handla mat och det verkar som om spanjorerna fått panik och bunkrar mat för några månader framåt.

Detta var slut i mataffären:
Kött
Kyckling
Grönsaker
Frukt
Mjölk
Krossade Tomater

Detta började ta slut
Pasta
Godis(!)
Yoghurt

Det var ungefär det jag var ute efter att köpa. Vad som var slut förutom detta vet jag inte då jag inte letade så noga men diskarna var tomma och dom där draperierna som butiken drar ner på kvällarna när de stänger var nere i halva butiken pga att varorna var slut.

Dessutom såg jag att ett gäng restauranger hade stängt igår, förmodligen för de inte hade någon mat att sälja.

Så kan det vara..

Förutom det så har det regnat otroligt mycket, mitt i vägen såg jag en liten fontän som bildats när avloppsvattnet inte fick plats under marken och valde att spruta rätt upp ur marken istället. Men idag så skiner solen och sommaren har startat, det är jag övertygad om. Så snart strejken är slut så blir det nog perfekt!

Idag ska jag också bunkra, om det finns nått kvar i nån annan butik…