Svensk Tv gratis på Nätet

okt 31, 2008 | Bo på Mallorca

För alla er som bor utanför Sverige, på Mallorca till exempel, så har ju tekniken gjort att det numera är betydligt enklare att ta del av det som händer i Sverige. Tidningar ger rykande färska nyheter lika snabbt till andra sidan jordklotet som till Markaryd i Sverige, bara man har internet. Det som utvecklats mest den senaste tiden är dock tv fronten där man numera kan se massor av svenska program helt gratis.

SVT, Tv3, Tv4 och Kanal 5 har alla egenproducerade program tillgängliga att titta på via sina hemsidor, det är gratis och kvalitén är absolut tillräckligt bra bara man har en hyfsad uppkoppling. Så oavsett om du vill se nyhetsprogram, dokumentärer eller något lättsammare så finns det mesta där. På SVT ligger programmen tillgängliga 30 minuter efter sändning och 30 dagar framåt.

SVT har dessutom för finsmakaren en tjänst som nyligen lanserats under namnet SVT Prima som erbjuder HD-kvalitét, dock krävs det ännu bättre uppkopåpling i detta fallet för att få fullskärmsbild med bra kvalitét.

Länkar till Tv-kanalernas hemsidor

Ett annat alternativ är ju naturligtvis att ha abonnemang på SVT Europa men har man möjlighet att koppla Datorn till Tv:n så tycker jag faktiskt att man lika gärna kan köra på Webb-tv för hela slanten så får man ju tillochmed fler kanaler att välja på.