Upptäck canyoning – den perfekta aktiviteten för äventyrliga besökare på Mallorca

apr 10, 2023 | Aktiviteter

Mallorca är känt för sina fantastiska stränder och kristallklara hav, men ön erbjuder också en mängd spännande äventyrsaktiviteter för den som vill ha lite mer action under semestern. En av dessa är canyoning, en sport som passar perfekt för aktiva besökare.

Mallorcas berg, strömmar och floder skapar en naturlig hinderbana för canyoning. Med hjälp av en guide kan du ta dig ner längs bergsbäckar genom att abseila, hoppa och åka vattenrutschbana. Det finns flera företag som erbjuder guidade turer längs öns vattenleder, med allt från enklare nybörjarrutter till mer utmanande sträckor för erfarna canyoningentusiaster.

För att delta i canyoning krävs en grundläggande simförmåga av säkerhetsskäl. Även om sporten inte är lämplig för mycket små barn, kan alla över åtta år (och redo för det iskalla vattnet) prova på. Åldersgränserna kan variera mellan olika företag, men oftast krävs att ungdomar är åtföljda av en vuxen om de inte bokat en barnaktivitet.

Att utforska Mallorcas natursköna omgivningar på detta sätt är ett fantastiskt sätt att uppleva ön på ett annorlunda sätt och ge sig ut på ett spännande äventyr. Om du planerar att prova på canyoning rekommenderas det att du bokar en guidad tur med ett etablerat företag för att uppleva sporten på ett säkert och professionellt sätt.