Upptäck en helt ny värld under vattnet runt Mallorca

apr 24, 2023 | Aktiviteter

Mallorca är känt för sina kristallklara vatten och det är ingen överraskning att dykning och snorkling är populära aktiviteter för turister som besöker ön. Med en mängd olika platser runt ön för dykning och snorkling är det en fantastisk möjlighet att uppleva det underbara undervattenslivet på nära håll.

Snorkling är en utmärkt aktivitet för att utforska det vackra vattnet runt Mallorca utan att behöva ta sig för långt från ytan. Turistbutiker runt om på öns orter säljer snorklingsutrustning, så du behöver inte ens ta med dig din egen utrustning. Upplev det spännande livet under ytan i ett avkopplande tempo och njut av den spektakulära utsikten från ytan.

För de som är sugna på att ta dykningen ett steg längre, är Mallorca fylld med dykskolor som kan hjälpa dig att utforska vad som ligger under ytan på riktigt. Även om du aldrig har dykt tidigare, har dykskolorna runt ön utbildade instruktörer som kan visa dig grunderna och se till att du har allt du behöver för att komma igång.

För de mer erfarna dykarna finns det många fantastiska platser runt Mallorca där du kan dyka ner i det blå vattnet och utforska allt från posidoniabed och färgglada fiskar till grottor och skeppsvrak. Det finns en hel värld under ytan att upptäcka, så varför inte ta chansen att utforska vad som finns på botten runt Mallorca.

Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren dykare, så finns det något för alla att uppleva under vattnet runt Mallorca. Så vad väntar du på? Ta med dig din snorkling- eller dykutrustning och upptäck vad som ligger under ytan på den här vackra ön.